De energietransitie: van oude naar nieuwe energie

Ben jij op zoek naar een duurzame oplossing om jouw huis te verwarmen zonder gas? Dan kunnen wij je helpen. Het is duidelijk dat we momenteel te maken hebben met een grote verandering op het gebied van energie en verwarmen. Stoken op gas zal verdwijnen en gezien de geopolitieke situatie misschien wel sneller dan gepland.

En nu dan? Warmtepomp, infrarood panelen, extra dikke truien? Onder het motto "Niet omdat het kan, maar omdat het moet..." hebben wij een speciaal programma waarbij we de passende oplossing vinden voor jouw specifieke situatie. Een nieuwbouw rijtjeshuis in de stad vereist een totaal andere aanpak dan een vrijstaande antieke boerderij op het land. Ons doel is om de energietransitie voor ieder huishouden haalbaar en betaalbaar te maken. Meer weten? Neem dan contact met ons op of lees hieronder verder.

Neem contact op

De wetgeving omtrent verwarmen op gas

Al in 2017 is een begin gemaakt met wetgeving die is zo ingericht dat cv-ketels op gas vanaf 2026 helemaal zullen verdwijnen. Vanaf 2023 zullen, net als wij zelf, veel installateurs door de aangescherpte regels stoppen met het installeren maar ook het onderhouden van cv-ketels op gas.

Stel een vraag

Zijn er alternatieven voor verwarmen op gas?

Veel mensen denken als alternatief voor verwarmen op gas snel aan een warmtepomp, dat kan zeker een goede optie zijn. Maar is het de optie die bij jou past? Een warmtepomp verreist flink wat ruimte en is ook zeker niet de juiste oplossing als je dicht op je buren woont. Neemt de hele straat een warmtepomp, dan kan het dat jullie elkaar wakker houden.

Stel een vraag

Een terdege aanpak

Bij iedere aanpassing of vernieuwing houden we rekening met alle factoren die van belang zijn. De spouwmuren isoleren? Dan kijken we of er nog wel voldoende ventilatie is. Elektrisch verwarmen? Dan rekenen we eerst uit of het warmteverlies niet voor problemen gaat zorgen.

Ieder huis is een bouwkundig ecosysteem waarbij het veranderen van enkel 1 ding vaak voor problemen zorgt. Dat willen we voorkomen. 

Stel een vraag

Duurzaam aangenaam wonen. Het totale plaatje.

Gaat het alleen om verwarmen? Zeker niet: ventileren, isoleren, koelen, koken, douchen, zonnepanelen, zonwering, de auto opladen. We nemen alles mee en houden rekening met jullie wensen en lifestyle. Zo komen we tot een totaal omvattend advies waarmee je concrete stappen kunt zetten. Onze 17 jaar ervaring helpen trouwens ook een beetje mee.

Advies nodig?