Woningaanpassingen WMO & WLZ

Lang zelfstandig thuis wonen, wie wil dat niet? Je huis is immers je thuis. Bij het ouder worden horen helaas gebreken en ongemakken. Je wilt je woning niet graag verruilen voor een verzorgingstehuis.

In het kader van Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en Wet langdurige zorg (Wlz) verzorgen wij al jaren succesvolle verbouwingen, renovaties en aanpassingen van woningen. Hierdoor kan ook een ouder iemand of iemand met een beperking blijven genieten van wooncomfort in zijn eigen woning.

Neem contact op

Specialist in woningaanpassing

Er wordt vaak meteen gedacht aan een traplift of verhoogd toilet. Maar er is veel meer mogelijk. Als aannemer en installateur kennen wij de regels, de Wmo en Wlz wetgeving, en weten we alles over vergoedingen.

We adviseren dan ook graag over de mogelijkheden in jouw specifieke situatie en jouw woning. We zoeken altijd naar betaalbare, praktische oplossingen binnen de bestaande omgeving.

Vraag advies aan

WMO of WLZ aanvraag start met ons advies

Vrijwel alle gemeenten verwachten dat men zelf een verbouwingen, renovatie of woningaanpassing aandraagt. Tijdens een Wet maatschappelijke ondersteuning gesprek met een Wmo consulent overleg je de knelpunten en mogelijke oplossingen. Dit wordt dan wel een kennismakingsgesprek genoemd, maar dit vormt de basis voor de verdere afhandeling van de Wmo aanvraag. Het is dus essentieel om hierop goed voorbereid te zijn.

Vraag gesprek aan

Top 10 woningaanpassingen

Er is veel mogelijk. Van relatief snelle oplossingen, tot wat meer ingrijpende verbeteringen. Om een idee te geven wat er mogelijk is, hebben we een top 10 woningaanpassingen voor Wmo & Wlz samengesteld.

  1. Drempelloze inloopdouche
  2. Douchestoel
  3. Badlift of laag instapbad
  4. Drempels verwijderen
  5. Keuken aanpassingen
  6. Bredere deuren
  7. Lichtschakelaars op zithoogte
  8. Toilet verhogen
  9. Elektrische deuropener
  10. Lichtflitsbel
Vraag naar de mogelijkheden
Stel een vraag